Seznamy přijatých žáků
do 1. tříd a do přípravné třídy

Více zde

Organizace školního roku
2023/2024

Více zde

Festival dětského čtenářství

image
Tradiční akci KVKL, Festival dětského čtenářství, jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít. 7.A využila nabídky hned dvou workshopů. První byl zaměřen na oblíbené manga komiksy. Dozvěděli jsem se spoustu informací o jejich zpracování, historii i tématech. V pátek pak žáci vyrazili na scénické čtení, které mnohé navnadilo k přečtení knihy I. Březinové Útěk Kryšpína N.

..za humny...je krásně

image
7.A vyrazila v rámci Dne dětí do přírody. Odhalila tak krásy Lužických hor, které se, kvůli nucené těžbě dřeva, obnažily a ukázaly pískovcové poklady. Trasa nás vedla kolem Kristýny, bývalého uhelného dolu, přes Českou bránu na Dolní Sedlo u Hrádku nad Nisou. Určitě jsme tady nebyli naposledy, protože stezek kolem skal je tu ještě víc než dost.

Odměna za jarmark

image
V pondělí 10.6. si naši druháci vybrali odměnu za námahu při zářijovém Food festivalu. Za vydělané korunky si užili dopoledne plné zábavy v Nisa parku. Děkujeme rodičům, kteří se na festivalu podíleli.

Čarovné bylinky

image
S začátkem léta se žáci 3.A vypravili vlakem do Dolánek do domu přírody. Zde na nás čekal program spojený s poznáváním bylinek, žáci se učili je poznat pohledem, po hmatu i po čuchu. Zalili a postarali se o bylinkovou zahrádku, natrhali si meduňku na sušení, ochutnávali čaj z mateřídoušky a na závěr si vyrobili i vlastní čajovou směs, kterou si mohli odvézt domů.

Čtěte dál

2.A u hasičů

image
Ve středu 5.6. jsme navštívili liberecké hasiče. Prohlédli jsme si techniku, navštívili jsme dispečink a v závěru exkurze jsme si vyzkoušeli i stříkání z hadice. Prohlídka se nám všem moc líbila.

Veletrh dětské knihy

image
Ve středu 5.6. jsme se se 3.B zúčastnili Veletrhu dětské knihy v liberecké knihovně. Měli jsme zamluvený workshop s názvem Pipi a Chichi. Čekal nás osobně ilustrátor knihy - pan Tomáš Řízek, který nám knihu Pipi a Chichi představil a přečetl. Potom jsme se stali ilustrátory my a tvořili jsme obrázek k tématu přátelství.

Čtěte dál

Výprava k pramenu Labe s 9.B

image
Výpravu k pramenu Labe absolvovali o týden později také zájemci z 9.B. Trasa opět vedla ze Sklářské Poruby přes Szrenicu a Tvarožník k pramenu Labe, zpět podél Mumlavy do Harrachova. Krkonoše mnohé okouzlily a plánují se sem určitě vrátit.

Dětský den

image
V pondělí 3. června oslavily děti z 1. stupně dodatečně Den dětí. Žáci osmých tříd pro ně připravili soutěže. Bohužel počasí nepřálo venkovním aktivitám, tak si děti hrály v prostorách tělocvičen a ve třídách 2. stupně. Ale i tak se akce vydařila. A žáci 8. tříd si na vlastní kůži vyzkoušeli, jak je těžké bavit 3 hodiny malé děti.

Čtěte dál