Seznamy přijatých žáků
do 1. tříd a do přípravné třídy

Více zde

Organizace školního roku
2023/2024

Více zde

Dobi Cup 2024

image
Ve čtvrtek 22. května vybraní žáci reprezentovali naši školu na sportovně - vědomostní soutěži Dobi Cup 2024. S velkým elánem jsme se pustili do člunkového běhu, skákání, vybíjené, florbalu, sudoku a vědomostního kvízu. A právě v něm jsme vybojovali největší úspěch. Naši žáci z 2. stupně se umístili na úžasném děleném 1. místě.

Čtěte dál

Montessori v Turnově

image
Tyrkysová montessori třída vyrazila do muzea Českého ráje v Turnově. Cílem vlakové výpravy byl program Stezka kamene, kterou si děti v rámci tématu neživé přírody prošly a upevnily tak své znalosti v oblasti hornin a minerálů.

3T na návštěvě v Berlínské Montessori škole

image
Od 13. do 15. května jsme se společně s devatenácti žáky třetího trojročí Montessori oddělení vydali na exkurzi do Berlína. Při té příležitosti jsme navázali spolupráci s berlínskou Montessori školou ležící ve čtvrti Köpenick. Köpenick je lázeňsky působící čtvrť na jihovýchodě Berlína. Vine se zde řeka Spréva, jejíž slepé rameno vytváří jakési jezero. Počasí bylo fantastické. 

Čtěte dál

Učíme se tkát

image
V rámci pracovních činností v 7. třídě se v letošním roce učí dívky tkát na ručních stavech. Dívky si mohly utkat náramek na ruku nebo kobereček. Dle svého výběru volily vhodnou tloušťku vlny. A jako vždy při pracovních činnostech ve třídě zaznělo: „kdyby tak bylo více času“.

Čtěte dál

V sedmičkách truhlaříme

image
Tak jako každý rok vrcholí pracovní činnosti chlapců v sedmých třídách výrobou stoliček. Materiál chlapcům letos připravil pan truhlář Mirovský. Oni jej museli opracovat, řezat, pilovat, brousit, nakonec slepit díly do jednoho celku a natřít lazurou. Každá chyba je na stoličce poznat.

Čtěte dál

V šestkách oživli dinosauři

image
Novinkou ve výtvarné výchově v letošním roce bylo téma druhohor. Děti měli nejdříve za úkol namalovat dinosaura zasazeného do druhohorní krajiny. Musely tedy promyslet, jak dinosauři vypadali a v jaké přírodě žili. Kontury děti kreslily tenkým fixem, barvily anilinkami.

Čtěte dál

Exkurze na hasičskou záchrannou stanici

image
21.května jsme se třídou 4.A byli na HZS - Hasičské záchranné stanici. Viděli jsme tam hasičské cisterny a jejich výbavu, tyč, po které sjíždějí hasiči a oddělení, kde přijímají hovory. Hodně nás bavilo stříkání z hadice. Vyzkoušeli jsme si potěžkat hydraulické kleště. Největší ocenění dostává stříkání z hadice.

Čtěte dál