Zápis do 1. tříd
18. 4. 2024

Více zde

Organizace školního roku
2023/2024

Více zde

Informace pro zájemce o přijetí do přípravné třídy

Měli byste zájem zařadit své dítě do přípravné třídy ve školním roce 2024/2025?
Informace pro zájemce o přijetí dítěte ke vzdělávání v přípravné třídě najdete – ZDE

Bingo

image
Ve čtvrtek jsme se sešli v družině s 1.B a společně jsme si zahráli BINGO. Každý si vyrobil svojí hrací kartu a pak nás čekala samotná hra. Losování zvířátek a škrtání políček. Všichni jsme našli BINGO a pak nás čekala sladká odměna.

Návštěva dopravního hřiště.

image
V dubnu – měsíci bezpečnosti jsme si naplánovali s dětmi návštěvu dopravního hřiště. Děti získávaly základní znalosti o pravidlech silničního provozu. V praxi si vyzkoušely roli chodců, jízdu na koloběžkách, na kolech a ve šlapacích autíčkách. Odpolední program jsme si s dětmi opravdu užili. Děti se procvičily v bezpečném a ohleduplném chování na komunikacích, což jistě využijí v konkrétních situacích v městském provozu.

Toaleta a dřez - to vážně není koš!

image
Nadační fond Severočeská voda připravil pro žáky školní družiny soutěž s názvem Toaleta a dřez - to vážně není koš! Soutěž si klade za cíl prohloubit znalosti o tom, co do kanalizace nepatří, již u malých dětí. Jen při dodržování těchto pravidel nebude docházet k ucpání kanalizačního systému, potažmo ke znečištění vodních toků a přírody kolem nás. Úkolem soutěžících žáků bylo jakoukoliv výtvarnou technikou doplnit zaslané leporelo.

Čtěte dál

Kouzelný atlas v knihovně

image
Ve středu 17. dubna jsme se vydali do knihovny na program Kouzelný atlas. Je to program stavěný na knížkách od Veroniky Válkové, kdy se její hrdinka Bára ocitá v různých časových obdobích a seznamuje tak čtenáře s historickými osobnostmi a zvyklostmi dané doby. My jsme se vypravili asi za dvěma nejvýraznějšími panovníky naší historie, a to za Karlem IV. a Marií Terezií. Zopakovali jsme si vše, co víme a ještě jsme se dozvěděli nové zajímavosti. 

Ochutnávka na prvouce

image
V prvouce zrovna probíráme užitkové rostliny a protože jsou pro člověka velmi důležité, rozhodli jsme se, že si v jedné hodině uděláme ochutnávku. Dvojice dětí se vždy dohodla a přinesla nějaký druh ovoce nebo zeleniny. V kuchyňce jsme pak vše omyli, nakrájeli a hlavně ochutnali.

Čtěte dál

S 8.A na Klíči

image
Stejně jako 8.B vyrazila také 8.A se zeměpisem na Klíč. S týdenním odstupem se nám výrazně změnilo počasí. Minulý týden 20 stupňů a slunečno, tentokrát 4 stupně, vítr, sluníčko a pár vloček. Co nám zůstalo byly úžasné výhledy. Viditelnost opět skvělá.

Konstruktivismus

image
Letošní výtvarný kroužek je zaměřený na moderní umění. Tentokrát jsme si vyzkoušeli KONSTRUKTIVISMUS, který se objevuje jak v malířství, sochařatví, ale i architektuře. Má pobobu geometrické abstrakce a zdůrazňoval technickou dokonalost a krásu hmoty. Odmítal zdobení a luxus. Základem tohoto směru jsou přímky, křivky v prostoru, plochy a kružnice.

Čtěte dál

Návštěva Severočeského muzea v Liberci

image
S výtvarným kroužkem jsem navštívili doprovodný program a výstavu v Severočeském muzeu s názvem Za hranice  animace - Voděná loutka v českém filmu. Společně jsme si v ateliéru vytvořili marionety a zahráli si s nimi krátké divadlo.