Zápis do 1. tříd
18. 4. 2024

Více zde

Organizace školního roku
2023/2024

Více zde

Informace pro zájemce o přijetí do přípravné třídy

Měli byste zájem zařadit své dítě do přípravné třídy ve školním roce 2024/2025?
Informace pro zájemce o přijetí dítěte ke vzdělávání v přípravné třídě najdete – ZDE

MMA v hodině tělesné výchovy

image
Smíšená bojová umění, nebo-li MMA, získávají na stále větší popularitě. Byl by tak hřích nevyužít zkušeností žáka, který má pro tento sport obrovskou vášeň, usilovně trénuje a chce se o své dovednosti podělit se svými spolužáky. Po vzájemné domluvě zmíněný žák poskytl lekci v průběhu tělesné výchovy, na kterou si přinesl veškeré vybavení a především své know-how.

Čtěte dál

Projekt svatba

image
Že láska kvete v každém věku, dnes dokázaly zpečetit děti v naší družině. Co se naučily? Organizace takové svatby dá opravdu zabrat a že je dobré slíbit jen to, co můžeme splnit. 

Básničkové leporelo

image
Děti ze 4. A navštívily v knihovně tvořivý program zaměřený na poezii. Během akce vedené paní knihovnicí  vystřídaly různorodé činnosti. Vybíraly si knihy podle dřívější znalosti autora a podle výtvarného pojetí obalu. Sestavovaly  pomíchané sloky básní v jeden celek, ilustrovaly vybranou báseň a tvořily leporelo.

Čtěte dál

Soutěž mladých cyklistů

image
Že žáků 5. a 6. tříd byli vybráni ti nejlepší, aby reprezentovali naši školu v dopravní soutěži. Rozhodovaly jízdy zručnosti, poskytování první pomoci a testy pravidel silničního provozu. Náš úkol byl náročný, z přihlášených žáků jsme potřebovali vybrat dvě dívky a dva chlapce. V oblastním kole nás bude v květnu reprezentovat Žofka a Klárka, Adam a Ondra. Přejeme jim hodně štěstí! 🚴🏻‍♀️

Projekt dopravní výchovy ve 4.A

image
Čtvrťáci se, jako každý rok, i letos připravují na zkoušky pro průkaz cyklisty. Kromě návštěv dopravního hřiště a příprav na testy v hodinách, 4.A zažila projektový den věnovaný právě dopravní výchově. Děti pracovaly ve skupinách na vytvoření plakátu svého města. Pomocí známé matematiky, anglického jazyka a českého jazyka objevovaly neznámá témata dopravní výchovy

Čtěte dál

Práce s technickými materiály v 7. třídách

image
Práce sedmáků v dílnách se kvapem blíží k závěru. Chlapci usilovně pracují na tvorbě dřevěných stoliček. Ač se zdá stolička jednoduchá, je na ní mnoho práce a každý chybný řez se těžko opravuje. Ovšem kdo se soustředí a naučil se pracovat se základními nástroji pro obrábění dřeva,

Čtěte dál

Kulinářský projekt v Montessori

image
Sedmáci a osmáci ze třetího trojročí mají za sebou jeden ze svých velkých projektů trvající čtyři týdny. Vznikly tak 4 skupinky a jejich úkolem bylo sestavit jídelníček s jedním hlavním chodem a polévkou nebo dezertem. Každá skupinka měla zadáno uvařit dva hlavní chody vegetariánské a dva masité, polévka s dezertem vhodně prostřídat a každá skupinka vařila celkem 4x pro všechny zúčastněné.

Čtěte dál

Bingo

image
Ve čtvrtek jsme se sešli v družině s 1.B a společně jsme si zahráli BINGO. Každý si vyrobil svojí hrací kartu a pak nás čekala samotná hra. Losování zvířátek a škrtání políček. Všichni jsme našli BINGO a pak nás čekala sladká odměna.