Zápis do 1. tříd
18. 4. 2024

Více zde

Organizace školního roku
2023/2024

Více zde

Informace pro zájemce o přijetí do přípravné třídy

Měli byste zájem zařadit své dítě do přípravné třídy ve školním roce 2024/2025?
Informace pro zájemce o přijetí dítěte ke vzdělávání v přípravné třídě najdete – ZDE

Ozobotí aréna

image
Robot? Ozobot? Aréna? Programování? Ano, to vše lze zakomponovat do hodin informatiky. Děti z druhého trojročí si tak v dlouhodobém projektu vyzkoušely, jak si lze s pomocí fantazie, barevných kódů i s programovacím nástrojem vytvořit svůj vlastní svět, v němž byly jeho architekty.

Čtěte dál

Zeměpisná exkurze - Klíč - 8.B

image
V rámci zeměpisných exkurzí se žáci 8.B vydali poznávat Lužické hory a zdolat vrchol Klíč. Vlakem se přiblížili do Svoru a odtud pěkně pěšky na Klíč. Odměnou jim byly nádherné výhledy a slunečné počasí. Cesta zpět vedla do Nového Boru a dále pak vlakem zpět do Liberce. A co je čeká příště? No přece Krkonoše.

Výtvarná soutěž

image
Během měsíce března jsme se přihlásili do výtvarné soutěže se Severočeskými vodovody. Za úkol jsme měli vymyslet a namalovat potraviny a další předměty, které nepatří do odpadu. Na malování jsme používali různé techniky. Žáci vymysleli spoustu věcí. Teď už budeme jenom čekat, jak v soutěži dopadneme.

Senzomotorický kobereček v 5. B

image
Že výtvarná výchova může přispět ke správnému držení těla a vývoji chodidel? U nás v 5. B ano. Vytvořili jsme si senzomotorický koberec. Nalepili jsme tam vše možné, z našeho programu v Divizně jsme si donesli přírodniny jako šišky, kameny, klacky. Dále jsme tam přidali korálky, mušle, zátky, vytvořili jemné bambulky a další věci, které jsme si donesli.

Čtěte dál

Kdopak to mluví?

image
3.A se vypravila do Severočeského muzea, aby prozkoumala zvuky přírody. Nejprve se žáci snažili poznat emoce zvířat podle jejich výrazu ve tváři, poté podle poslechu. Sami si pak vyzkoušeli, jaký může být zmatek, pokud by všechna zvířátka mluvila přes sebe a nakonec si mohli vybarvit zvířátko dle vlastní volby a dle své fantazie.

Čtěte dál

Výtvarka a krystaly nerostů

image
V rámci celoročního tématu neživé přírody pracujeme pilně na oblasti hornin a minerálů. V rámci výtvarné výchovy se první trojročí, konkrétně Tyrkysová třída, věnovala poznávání a malování vybraných krystalů nerostů.

Pracujeme na školní zahradě

image
Tyrkysová třída v rámci odpolední družiny opečovává vyvýšené záhony na školní zahradě. Pěstujeme hrášek, bylinky, květiny a tímto děkujeme za hojné příspěvky a odkopky ze zahrad rodičů naší třídy, které nám budou dozajista dělat mnoho radosti.

Tyrkysová třída v knihovně

image
Jeden dubnový čtvrtek se Tyrkysová montessori třída prvního trojročí vydala do krajské knihovny. Užili jsme si program Knižní domino a poznali spoustu nových zajímavých knih a začetli se do nich. Kdo měl u sebe průkazku, může pokračovat ve čtení i doma, kam si mohl knížku po vypůjčení odnést.