Zápis do 1. tříd
18. 4. 2024

Více zde

Organizace školního roku
2023/2024

Více zde

Hody, hody, doprovody

image
Jaro je tady a s ním přicházejí i Velikonoce – svátky jara. Na jejich příchod se připravovali žáci 2. stupně v rámci velikonočních dílen, které proběhly ve středu 27.března 2024. Šikovné ruce žáků vyráběly krásné jarní dekorace a přáníčka, v tělocvičně se sportovalo a jedna z dílen nabídla i seznámení s historií a tradicemi Velikonoc formou lapbooku. Pokud chcete vědět, jak tvoření žáků probíhalo, nahlédněte do galerie.

Čtěte dál

Jarní stezka

image
Jaro nám už pomalu začalo a tak jsme se ho i my, ve 3.B, rozhodli přivítat. Během jedné prvouky jsme prošli krátkou stezku na zahradě školy. Plnili jsme deset úkolů, poznávali jarní květiny a na závěr složili tajenku. Paní učitelka pak přečetla jarní kouzlo - zimo milá ať jsi pryč, dřív než řeknu - a děti zakřičely tajenku - petrklíč!

Čtěte dál

Cesta kolem světa ve školní družině

image
V pondělí 25. března přijel za dětmi do školní družiny divadelní herec pan Šimon Pečenka s hudebně-zábavným programem „Cesta kolem světa.“ Užili jsme si odpoledne plné soutěží, písniček, tance a dobré nálady. Programové celky karnevalu byly pojaty jako zastávky na různých světadílech. Děti měly možnost poznat zvyky různých kultur a zábavnou formou získaly nové poznatky ze světa.

Korálkování - Velikonoce

image
Velikonoce se blíží, a proto byla pro děti připravena dílnička - korálkování od paní Procházkové. Děti si mohly vytvořit z korálků, drátků a různých ozdob originální velikonoční dekoraci - velikonoční vajíčko. Paní lektorka dětem vše vysvětlila a ukázala, následně se žáci společně pustili do práce. Během korálkování si děti užily nejen zábavu, ale také si procvičily jemnou motoriku.

Čtěte dál

Noc s Andersenem v 5. B

image
I letos se 5. B připojila k akci Noc s Andersenem. Vybrali jsem si autora dětských knih Petra Síse a během večera jsme si přečetli a prožili jeho knihu Věra a Nicky. Děti se seznámily s příběhem Nicholase Wintona. Povídali jsme si o odvaze, o tom, jaké těžké muselo být opustit rodiče a začít život někde jinde.

Čtěte dál

Miniházená

image
Výběr dětí z 1. až 4. tříd se zúčastnil dalšího kola miniházené na ZŠ Dobiášova. Prvňáčkové byli úplně poprvé a předvedli se velmi dobře. Oba dva týmy zažily jak prohry, tak ale i výhry, a všichni odcházeli s dobrým pocitem. Již teď se těší na další kolo.

Nos s Andersenem v 1. A

image
V pátek 22.3. čekala děti z 1. A noc plná pohádek. Jelikož vstupenkou byla vlastní kniha, představili jsme si knížky, které si děti přinesly a proč. Následně jsme se seznámili s panem Andersenem a jeho nejznámější pohádkou Sněhová královna. Aby dětem nekručelo při literárním večeru v bříšku, upekly si v kuchyňce pizzu dle vlastních chutí.

Čtěte dál

Velikonoce očima dětí

image
Ve čtvrtek 21.3. jsme se vydali na výstavu ,, Velikonoce očima dětí " . Velikonoční výrobky z jednotlivých školek byly umístěny na chodbách liberecké radnice. Žákům se výstava moc líbila a přinesla nám spoustu nové inspirace pro velikonoční a jarní tvoření.