Zápis do 1. tříd
18. 4. 2024

Více zde

Organizace školního roku
2023/2024

Více zde

Spring is here!

image
V Tyrkysové montessori třídě vítáme jaro i v rámci angličtiny. Děti pracují s pomůckami, které jim pomáhají vnímat názvy jarních květin nejenom v našem rodném jazyce, ale právě i anglicky.

Výprava do lesa

image
Březnové sluníčko vylákalo Tyrkysovou montessori třídu do lesa na výpravu. S sebou jsme měli dalekohledy a pozorovali jsme, jak se příroda probouzí po zimě. Viděli jsme veverky, ptáky a sledovali, jak se stromy chystají rozvinout své mladé listy.

Malba modelínou v 1.A

image
Děti z 1. A si dnes vyzkoušely novou výtvarnou techniku. Hraní si s modelínou rozvíjí u dětí fantazii, tvořivost a jemnou motoriku. Prvňáčci s ní dnes ale i malovali! Práce je velmi bavila a těší se další tvoření.

Velikonoce v muzeu

image
Velikonoce se blíží a tak jsme využili nabídky muzea a navštívili program - Hody, hody doprovody. V první části se děti dozvěděly, proč se Velikonoce slaví a jaké zvyky dodržujeme. Potom si v dílničce zkusily "upéct" velikonoční jidáše, ale jen ze slaného těsta, tedy na ozdobu.

Čtěte dál

Cesta kovu

image
V pondělí se žáci 3.A vypravili do Kryštofova údolí prozkoumat cestu kovu. Seznámili se s různými druhy kovu, jak kov získáváme a nakonec využili vlastnosti kovu a vyzkoušeli si drátkování. Vytvořili si přívěšky a vydrátkovali si i velikonoční vajíčko.

Čtěte dál

Háčkování v červené třídě

image
Tento školní rok pracuje červená třída na svém „velkém projektu“. Jejich průvodkyně Martina oslovila paní Poláčkovou – maminku Adama, který červenou třídu navštěvuje, a domluvily spolu, že naučí děti háčkovat. Věnuje se totiž ve svém volném čase háčkování a na spolupráci s radostí kývla.

Čtěte dál

Vesmír

image
Děti z 1.A se tento týden ve školní družině věnovaly Vesmíru. Postupně získávaly informace o sluneční soustavě, fázích měsíce, střídání dne a noci a ročních období. Všechny informace si postupně lepily do vlastnoručně vyrobených knížek, které si odnesly spokojeně domů.

Pohyb, rytmus a zvuk v galerii

image
Galerii Lázně už děti dobře znají. Současná výstava umělce Josefa Baiera pro nás však byla velkým překvapením. Jedná se o sochy, které se s naší pomocí dokáží pohybovat, ale také vydávat všemožné zvuky. Líbila se nám možnost vyzkoušet si umění prakticky!