Zápis do 1. tříd
18. 4. 2024

Více zde

Organizace školního roku
2023/2024

Více zde

Informace pro zájemce o přijetí do přípravné třídy

Měli byste zájem zařadit své dítě do přípravné třídy ve školním roce 2024/2025?
Informace pro zájemce o přijetí dítěte ke vzdělávání v přípravné třídě najdete – ZDE

Korálkování - dárek ke Dni matek

image
Ve středu 24. 4. byla pro žáky ze školní družiny připravena dílnička - korálkování. Tentokrát si děti mohly z korálků vytvořit dárek pro maminky ke Dni matek. Žáci si z korálků vytvořili náramek s květinou a také si mohli vybrat a vybarvit přání. Dětem se náramky velmi povedly a jsou připravené jako dárek ke Dni matek. 

Keramický kroužek - Čarodějnice

image
Na keramickém kroužku jsme si připomněli blížící se pálení čarodějnic. Děti měly možnost si vyrobit čarodějnici nebo cokoliv podobné na toto téma. Žáci vytvořili strašidelné čarodějnice nebo čaroděje, klobouk nebo i pavučinu. Všem se čarodějnické výrobky povedly. 

Cesta kovu

image
Místo běžného učení ve škole jsme se ve čtvrtek 26.4. vydali do Kryštofova údolí na program Cesta kovu. Děti se na programu nejdříve dozvěděly různe zajímavosti o kovech. Například kde všude můžeme najít zlato nebo který kov je nejcennější. Pak se už vrhly na samotnou práci s kovem, drátkování.

Čtěte dál

Měření a jednotky délky

image
V matematice jsme se naučili násobení 10 a 100 a tak jsme krásně navázali na převody jednotek. Začali jsme jednotkami délky. Ukázali si, čím vším můžeme měřit, co se nám vešlo jsme si narýsovali i do sešitu. Měřili jsme co se dalo a nakonec jsme nejprve odhadli, kde bude na chodbě asi 22 metrů.

Čtěte dál

MMA v hodině tělesné výchovy

image
Smíšená bojová umění, nebo-li MMA, získávají na stále větší popularitě. Byl by tak hřích nevyužít zkušeností žáka, který má pro tento sport obrovskou vášeň, usilovně trénuje a chce se o své dovednosti podělit se svými spolužáky. Po vzájemné domluvě zmíněný žák poskytl lekci v průběhu tělesné výchovy, na kterou si přinesl veškeré vybavení a především své know-how.

Čtěte dál

Projekt svatba

image
Že láska kvete v každém věku, dnes dokázaly zpečetit děti v naší družině. Co se naučily? Organizace takové svatby dá opravdu zabrat a že je dobré slíbit jen to, co můžeme splnit. 

Básničkové leporelo

image
Děti ze 4. A navštívily v knihovně tvořivý program zaměřený na poezii. Během akce vedené paní knihovnicí  vystřídaly různorodé činnosti. Vybíraly si knihy podle dřívější znalosti autora a podle výtvarného pojetí obalu. Sestavovaly  pomíchané sloky básní v jeden celek, ilustrovaly vybranou báseň a tvořily leporelo.

Čtěte dál

Soutěž mladých cyklistů

image
Že žáků 5. a 6. tříd byli vybráni ti nejlepší, aby reprezentovali naši školu v dopravní soutěži. Rozhodovaly jízdy zručnosti, poskytování první pomoci a testy pravidel silničního provozu. Náš úkol byl náročný, z přihlášených žáků jsme potřebovali vybrat dvě dívky a dva chlapce. V oblastním kole nás bude v květnu reprezentovat Žofka a Klárka, Adam a Ondra. Přejeme jim hodně štěstí! 🚴🏻‍♀️